De ondersteuning van educatieve en sociale projecten in Brazilië door de Stichting Avante Educação Brasil loopt via de  programma’s:

  1. Mais Caminhos
  2. Eco Caminhos Apprenticeship (leerschool)
  3. Steun aan Davi en familie

1.Mais Caminhos
In het programma Mais Caminhos is gericht op het geven van onderwijs en  het ondersteunen van kinderen bij het volgen van onderwijs uit de favela’s van Rio de Janeiro. Het betreft vooral kinderen uit de favela’s Cantagalo and Pavao Pavaozinho van Rio.
Het programma wordt gerund door het Caminhos Language Centre in Rio de Janeiro en uitgevoerd door studenten die aan de school Portugees leren en als vrijwilligers meewerken aan dit programma.
Voor een verslag van de activiteiten in 2020 klik hier.
in 2020 is er gezien de problemen met Covid-19 ook geholpen met voedselpakketten.

2.Eco Caminhos Apprenticeship (leerschool)
Eco Caminhos heeft een sociale missie gericht op het opleiden en leren van Braziliaanse jongeren met een laag inkomen of in situaties van sociale kwetsbaarheid. het biedt een professioneel trainingsprogramma in biobouw, biologische landbouw, permacultuur, ecotoerisme en gastvrijheid op eco-boerderij Almeia zo’n 2,5 uur rijden vanaf Rio de Janeiro.
Voor een verslag van de activiteiten van Eco Caminhos: https://ecocaminhos.com/apprenticeship-programme/ 
Lees ook de blog: https://ecocaminhos.com/personal-and-professional-development-in-the-eco-caminhos-apprenticeship-program/

Luciana Porfirio, een zus van Davi, heeft stage gelopen bij Eco Caminhos. Ze heeft daar leren werken, koken en spreek nu ook een aardig woordje Engels. De link leidt naar een filmpje over Luciana https://youtu.be/riHyyxf4bCc

 

3.Steun aan Davi en familie
De stichting Avante Educação Brasil steunt al vele jaren Davi Porfirio en zijn broers en zussen. Ze hebben een belangrijk deel van hun jeugd doorgebracht in het kindertehuis Caminhos bij Rio de Janeiro.
Davi is nadien als gastzoon een jaar lang in Genhout Beek geweest bij de familie Pirson. Hij is daarna gaan studeren en werkt aan de Caminhos Language Centre  waar hij aan sociale activiteiten is verbonden.
De stichting ondersteunt nu nog  zijn jongere broers en zussen die bij hem wonen. Voor een blog klik hier.

Sponsoren
De stichting wordt gesteund door zo’n 40 sponsoren die jaarlijks/maandelijks een bedrag ter beschikking stellen. Verder organiseert de stichting benefiet evenementen om geld in te zamelen.

Bestuur
Het bestuur bestaat uit Jan Bijen voorzitter en Jascha Lewkowitz secretaris penningmeester.