Davi sluit moeilijk jaar 2019 af en kijkt vooruit naar 2020

Davi met broers silvester Rio de Janeiro 2019-2020Davi heeft nu 5 jaar voor zijn broers en zussen gezorgd. Dat samen met zijn studie en een deeltijdbaan heeft zijn tol geëist. Davi heeft het afgelopen jaar een behoorlijke dip meegemaakt en anders dan vorige jaren heeft hij problemen gehad met zijn studie. Hij kan het allemaal zelf niet zo goed verklaren. Maar hij had moeite om gemotiveerd te blijven.

Jongste broertje Thiago
Maar er zijn veranderingen ten goede. Afgelopen jaar is na overleg zijn jongste broertje Thiago  bij Renato en Veronica van het vroegere kindertehuis Casa do Caminho gaan wonen. Dit heeft zijn zorg voor zijn familie flink verlicht. Thiago zit nog op de basisschool en heeft heel veel begeleiding nodig die Davi niet kon bieden. Thiago zit nu op een goede school en doet het daar goed. Verder doet hij ook aan Capoeira, de ook in Nederland populaire Braziliaanse (vecht)dans.

Luciana, Vitor en Luciano
Davi’s zus Luciana is 18 jaar geworden en heeft stage gelopenop de Eco Boerderij van Bart Bijen. Ze heeft daar leren werken, koken en spreek nu ook een aardig woordje Engels. Ze wil nu op eigen benen staan. Broer Vitor (22) is verpleegkundige geworden en is al zelfstandig.  Ook broer Luciano (20) heeft het huis verlaten en woont op dit moment bij vrienden. Hij heeft al een baantje.

Kortom de verantwoordelijkheid voor zijn broers en zussen, die zwaar op Davi drukte, is afgenomen.

Afronden studie
Dany en Carla Pirson, de Nederlandse gastouders waar Davi een jaar bij woonde, hebben veel met Davi contact en op hem ingepraat om niet met het einde van zijn studie in zicht op te geven. Na overleg tussen Dany, Carla, Bart en Davi is er besloten dat Davi nog 1 jaar zal worden ondersteund vanuit Nederland om zijn studie te kunnen afronden. Daarna moet hij op eigen benen kunnen staan. Voorwaarde is wel dat hij volledig voor zijn studie zal gaan. Dany en Carla zullen maandelijks met Davi skypen om het allemaal van dichtbij te kunnen volgen. Na dit jaar zal de financiële ondersteuning dan ook stoppen. Davi kan zich nu zonder al die  familiale verantwoordelijkheden concentreren op het afronden van zijn studie. Hij zegt zelf dat hij er voor zal gaan!

Financiële bijdrage
Er is dus voor Davi nog 1 jaar ondersteuning nodig. Thiago, Davi’s broertje heeft ook nog langer steun nodig totdat Davi straks zelfs een goede baan zal hebben en Thiago zelf financieel kan ondersteunen. Met de bijdrages betalen wij Thiago’s school, boeken en capoeira lessen.

We willen dan ook u  vragen om te blijven steunen.We wensen Davi heel veel sterkte in 2020!